Sunday, 11 October 2015

Regalia Residence

Hola peeps. Pada 3/10/2015 baru2 ni, aku celebrate birthday aku ngn kengkawan kat :

Regalia Residence or nama lain dia Regalia Suites

First, even birthday aku, tapi aku yang menempahnya la sbb aku yg mahir guna Agoda. Haha. Tapi kengkawan aku belanja aku, so I stayed for free.

Masa nak book kat Agoda tu, 


aku cam confuse nak amik studio premier or 1 bedroom premier. Sebb member aku cakap dalam 5 org. Tengok gambar pulak cam kecikk je tempat ni. Pastu kalau tengok, jumlah max yg dibenarkan hanyalah 2 org, dan kalau nak tmbh, kena tmbh extra bed. I was like sooo confused.


Tapi disebabkan member aku ckp bajet dlm RM 200 je, so aku pon pilih jela studio premier. Yela, kalau ramai pon kte berhimpit2 jela, tak kisah pon. Huhu.

Lepas aku makan kat restoran Hadramawt (boleh baca post aku review tentangnya)


Parents aku terus hantar aku ke Regalia ni. Sesat2 jugakla, biasalah jalan KL kalau tak sesat tak sah! Bila sampai, kawan aku dah standby pickup kt lobi sebab dorg dh sampai dulu. Baru aku tahu ni bukan konsep cm hotel tp more to you know residence. So macam apartment and stuff.

Bila masuk2 je.. SURPRISEE.. Ya ALLAH TANJAT BOBOI! 

Serious terharu gila, siap dengan belon2 bagai, dengan cake lagi. WAAAA NANGISSS





My parents pon joined in the fun, and they were like sooo cute!

Malam tu jalan2 pusing bandar KL. 


Ini lobi dia. So simple. 


Pada dasarnya, kitorang nak mandi kolam kat sini. Yela, dalam gambar google kan swimming pool dia cm awesome gilaaa


Boleh nampak KLCC dan menara KL.

Tapi.. tapi.. tapi sayang... kehadiran kekasih lamamu. EH nyanyi pulak. Tapi masa ni tengah jerebu! nangis laju2.  Pool dia tutup pukul 10. More than 10 dah xboleh mandi manda.

The next day..


Kitorang pon bangun dan bersiap2 untuk bermandi manda. Can't wait! Jerebu pon jerebu la kisah pulak?



Hahahaha. nampak tak jerebu dia camne


Fengfeeling gadis kampung sikit pakai kain batik pergi pool. Hahahaha



Patutnya nampak KLCC tapi ILEK.


 Gambar ni di ambil guna Xiao mi Yi camera 

Lepas dah penat bermandi manda, time to pack home. Oh ye, ingat tak masa awal2 post ni aku cakap aku confuse nk pilih bilik mana sbb tengok cm kecik kan? Haaa cuba tengok gambar bawah ni dan nilai besar mana. Ada 2 bilik tidur, 3 bilik air, 1 bilik laundry, dapur, ruang tamu, dan ruang makan. Best kannnn














Okay la tu jee cerita dari birthday girl. Overall, Regalia ni memang best sbb tempat dia bersih, cantik, service bagus.

Member aku dia terkunci kan pintu bilik dan takde pulak  orang dalam bilik masa tu. Call management and dorang terus datang dan berusaha bukak pintu tu. Banyak jenis kunci pakai tak jumpa2 sudahnya dia bukak je door knob tu settle masalah hahaha.

Kat tempat ni pon ada wifi, kat swimming pool dia ada bilik cam sauna dan banyak la tempat best2 untuk bergambar.

Cuma masalah tempat ni, lift dia agak scary. HAHAHAHA. Pak guard dia orang nepal bangla pon cam kerek sikit. 

Tak lupa juga, tmpat ni kena byar deposit RM 200 sebelu check in.

Overall (again) for a cheap price, you can experience all the qualities. So jangan lupa untuk mencuba k. Nak book boleh book guna Agoda, booking.com dan lain2.

 OK la tu jee byeee

5 comments:

  1. Sis mandi pool kat regalia ni straight tak sis, maksud saya kena pakai baju mandi? Kalau kita pakai baju kain jersey masih acceptable atau terus kena naik pool? 😍

    ReplyDelete
  2. The basic insurance needs for anyone owning Habitational properties is general liability coverage, in case of tenant injury or losses caused by: fire, wind, storms, theft, and malicious damage or vandalism by the dwelling's tenants. Additionally, depending on the location, flood insurance is recommended. A well-crafted Habitational and commercial property insurance policy can protect in light of any or all of these risks. parc esta

    ReplyDelete
  3. You are basically asking them for real estate leads using different words. You could ask them for the names and numbers of people who they know who may be interested in buying or selling a property, or you could ask them to give your contact information to the people they have in mind when you ask them that question. the tre ver

    ReplyDelete
  4. There are two fat hormones that work together to control the way your body will burn fat. If these are not released in the right amounts it is harder for you to lose weight. 먹튀 커뮤니티

    ReplyDelete