Monday, 8 October 2018

RESTORAN MANGKUK AYAM, TARIKAN TERBARU CYBERJAYA




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Harini korang nak makan kat mana? Kalau belum ada plan, jom try makan di Restoran Mangkuk Ayam Cyberjaya! 



Nama dia unik kan? Rare betul nama restoran mangkuk ayam tu. Nama yang unik itula kita lebih cenderung untuk mencuba. Konsepnya ala-ala kopitiam, ditambah pula interior design yang moden dan hipster, sangat sesuai untuk semua golongan samada tua & muda!

Restoran ini terletak di D Pulze Cyberjaya je. Okay enough babbling, let's go straight to the point. Apa je menu yang menarik di restoran ini?





Ini merupakan menu bagi Restoran Mangkuk Ayam. Apa yang menarik tentang menu ini ialah mereka menyediakan kombo set iaitu makanan main dish berserta minuman dengan harga yang murah! 

Apabila diamati menunya, for me the price is quite reasonable la. Not too expensive, so it is affordable. Tapi samada berbaloi atau tidak tu, kita kena tunggu sampai habis review ini.





Haa nampak tak banyak makanan atas meja tu. Tak sabar nak tryyyy.

MAIN MEALS


Jadinya, antara menu yang korang kena try ialah :


Bubur ayam (RM 8.90)

To be honest, I am quite surprised ada bubur. So far jarang la jumpa restoran yang ada jual bubur selain McD. Haha. Sedap bubur dia! Portion dia pun besar, boleh makan untuk dua orang.


Asam laksa (RM 11.90)



Kuey Teow Sup Ayam (RM 11.90)



Mee kari (RM 11.90)



Nasi rendang daging (RM 13.90)


SNACKS AND DESSERTS



For those yang nak makan ringan-ringan macam snacks and desserts pula, antara menu menarik yang korang boleh cuba ialah :


Mangga Ais (RM 7.90)



Rojak buah (RM 7.90)


Taufu sumbat (RM 7.90)


Pecal sayur (RM 7.90)


Mee rojak ayam (RM 10.90)


Mee rojak sotong (RM 11.90)
This one memang sedap! rojak dia macam yang kita makan kat mamak tu. Sedapp

DRINKS

Dia ada pelbagai jenis air, antara yang menambat hati dae ialah Jus Kedondong Asam Boi, dan Jus Limau Kastar Asam Boi.




Jus Limau Kastar Asam Boi (RM 5.90)

I ordered Jus Kedondong, tapi tak sampai-sampai and end up habis so takpelah takde rezeki.






So itulah antara menu yang sempat dae list kan.. Semua ni in sha Allah memang padu beb!!! 




Pros :
Makanan sedap
Harga reasonable

Cons :
Restoran sempit sikit

DISCLAIMER : At the time I dihidangkan makanan ini, memang sedap. So tak tahu in the future macamana whether dia boleh maintain the quality or not.



Video simple for Restoran Mangkuk Ayam Cyberjaya :



So kalau korang nak try, bolehlah kunjungi :


RESTORAN MANGKUK AYAM
P10 (Ground Floor), DPulze Shopping Centre.
Waktu operasi : Dibuka setiap hari dari jam 10.00 AM - 10.00 PM
Facebook : https://www.facebook.com/Mangkukayam/


No comments:

Post a comment