Friday, 18 January 2019

Gunakan Bigpay untuk book tiket penerbangan secara PERCUMA

Hi korang.. A bit busy la lately tapi saje nak share dengan korang satu card paling best di dunia haha.





Nama card tu BIG PAY. Pasti ramai dah pernah dengar kan? Haa best kannn. Dah buat ke belum? Kalau belum, harini Dae nak share tentang bestnya card ni.

1. Penempahan Tiket tiada lagi dikenakan Processing Fees

Seperti yang korang maklum, kalau guna kan Debit card / Credit Card, processing fees akan dikenakan sebanyak RM 16 bagi setiap penempahan tiket. Banyak tu!! 


Kalau bayar pakai Internet Banking (seperti Maybank, CIMB) pula, akan dikenakan processing fees sebanyak RM 4. Walaupun tak sebanyak credit card / debit card, tapi kalau setiap kali kita beli tiket, berapa banyak kali dah kena tolak RM 4 dari account kita kan?? 



Last but not least, the newest addition in the family, is of course Big Pay. Nampak tak kat atas tu, harga tiket dia RM 470 tanpa sebarang penambahan processing fees. Best kannnn

Jadi, apa lagi keistimewaan Big Pay ni?

1. Penempahan tiket tiada lagi dikenakan processing fees (seperti yang dinyatakan di atas.) *yeay!




2. Bagi setiap penempahan tiket penerbangan / apa jenis transaksi seperti topup, purchase (semuanyalah!) akan mendapat big point Air Asia



3. Berfungsi sebagai kad prepaid. 




4. Berfungsi sebagai e-wallet. So anda boleh topup je.




5. Dapat track perbelanjaan melalui transaksi pembelian.
6. Dapat kadar tukaran yang lebih murah ketika di kuar negara.
7. Boleh gunakan bigpay untuk membayar di mana-mana sahaja asalkan tempat tu menerima Mastercard
8. Penambahan meals untuk tiket penerbangan kita akan dapat diskaun RM 2 tauuu.



9. Sekiranya kad Big Pay korang kena curi, boleh cepat-cepat freeze kan kad korang menggunakan apps Big Pay je!
10. Yang paling best, pendaftaran PERCUMAAAAA.

Cara-cara untuk mendaftar / Sign Up :


Picture by Maomao Chia

1. Download apps Big Pay di App store / Google Play (iOS @ Android boleh)


Picture by Maomao Chia

2. Masukkan maklumat anda. Akhir sekali masukkan Code B5UHFXTGRE  untuk dapatkan RM 10 PERCUMA. Seriously guys kalau tak masukkan memang tak dapat RM 10. Rugiiiii. Boleh guna RM 10 tu untuk beli tiket flight! 

Or korang scan je barcode di bawah. Dapat free RM 10 dan terus boleh download. Settleeeee



Picture by Maomao Chia

3. Topup kad anda RM 20.
 Jangan risau, sebab bigpay ni kan boleh digunakan sebagai e-wallet, so lepas topup tu korang guna la untuk online shopping.

4. Tunggu card BigPay sampai di rumah. Yeayyy siapppp!

Bila dah dapat, korang boleh check dalam kad korang nanti akan ada RM 30! RM 20 sebab topup, RM 10 free. Best kan? Haaa boleh dah beli tiket flight! Haha

Yang bestnya jugak, sebab boleh link dengan apps Air Asia. So akan jadi camni :



Haaaa best kann.

Jangan lupa gunakan code B5UHFXTGRE untuk dapatkan RM 10 percuma. Tak guna code ni kiranya kad korang tu memang akan ada RM 20 je yang korang topup tu. Kalau ada code, boleh dapat RM 10 free. 

Kebetulan Phuket tengah buat promo RM 49 one way, so guna Big Pay i yang ada RM 30 tadi, jadi I cuma kena tambah RM 19 jee. Hihi tapi of course la i beli tiket pergi balik, tapi cuma nak bagi korang faham betapa bestnya kad iniiiii.



Jadi, apa tunggu lagi, download sekarang Big Pay apps untuk enjoy segala benefit yang dae cakapkan tadi. Bestttttttttttt


 

No comments:

Post a comment