Wednesday, 2 January 2019

ITINERARI untuk BACKPACK KOREA 8 HARI DENGAN BAJET RM 1500 cover BUSAN, SEOUL DAN GAPYEONG (Nami Island)

ITINERARI untuk BACKPACK KOREA 8 HARI DENGAN BAJET RM 1500 cover BUSAN, SEOUL DAN GAPYEONG (Nami Island)
Hi semuaaaa. Since my post yang pergi korea RM 1500 termasuk tiket penerbangan, went viral and ramai gila minta itinerary, nah, korang boleh download kat link ni.
https://drive.google.com/open?id=1Q0NiZ7y2SqATclnOCBCb-Tp7HsZVlPnk
Atau kalau tak nak download, boleh tengok je yang saya dah screenshot ni. Harap bermanfaat ngeeee 😘😍😍 Sorry tak terlarat pulak nak email sorang2. Siapa yang bernasib baik tu untung tauuu saya tgh rajin time tu hehehe.
To summarise, ni bajet keseluruhan saya :
Tiket penerbangan Air Asia RM 855 Hostel RM 232.10 Keretapi Mugunghwa pergi balik RM 212 T Money 34000 won Busan Metro Pass 5000 won Nami Island 13000 won Gapyeong shuttle bus 5000 won Deoksugung Palace 1000 won Total = 58000 won ~ RM 215.60 TOTAL = RM 1514.70
Total ini TIDAK TERMASUK makan sebab ikut selera masing2 kan, ada yang suka bawa makanan dari Malaysia, tapi macam saya yang almost setiap hari makan kat kedai korea, around 50000 won jugak la untuk makan je.
50000 won ~ RM 186. So dalam RM 200 la tolak tepi untuk makan. Yela dah sampai kan, mesti nak cuba makanan diorang heeee
TOTAL KESELURUHAN TERMASUK MAKAN RM 1700 untuk 8 hari di Busan, Gapyeong (Nami Island) dan Seoul, Korea Selatan.
Boleh follow instagram saya untuk lebih banyak gambar dan kisah backpack saya : www.instagram.com/miszdae

Nota tambahan :
Saya banyak duduk di hostel yang berkonsepkan dorm. Kami pergi 4 orang semua perempuan, jadi saya book hostel yang dorm untuk 4 orang. Rate dapat dalam RM 35-50 per night. Sebab tu dapat murah tauuuu hee. Ada rezeki kami, dapat bilik yang bukan macam dorm, tapi katil double 2. Best!
Boleh baca post saya yang sebelum ini : https://www.facebook.com/1634971257/posts/10216044114649064/




1 comment:

  1. salam. mohon bertanya. cik checked in luggage x utk bagpack tu? sy selalu checked in tp sy tgk org lain bole je bw bagpack tu naik flight dan simpan di compartment. sy nk buat, tp x berani. takut last minute kene check in plak. kalau bole bawa naik, bole jimat dr beli luggage.

    ReplyDelete