Thursday, 4 April 2019

Pocket Wifi Travel Recommends MURAH LAJU



Korang nak tahu travel wifi apa yang terbaik? Sudah semestinya 


Baru-baru ni dae ada trip to Phuket dan of course setiap kali travel, internet ni satu benda yang penting kan?

Nasib baik sekarang ni dah mudah untuk dapatkan pocket wifi! Untuk trip kali ini, jom kita cuba Travel Recommends pula. 

Korang boleh dapatkan Travel Recommends by walk in atau pun book online. Dae sarankan korang book online sebab boleh terus ambil je sebelum flight kita dan tak perlu tunggu lama.

Korang boleh dapatkan Travel Recommends di outlet tersebut :

1) KLIA, DEPARTURE HALL, LEVEL 5 BOOKS AND MAGAZINE STORE - LOT 13-D (6AM - 12AM)

2) Gateway@KLIA2, Arrival Hall Level 2, L2-73A, inside Tune Store (open 24 hours)

Memandangkan untuk trip kali ni I akan depart dari KLIA 2, jadi I akan share kan di mana nak ambil pocket wifi ni di KLIA 2.

1. Pergi ke level Arrival Hall dan cari H&M


2. Or you can find the famous spot, which is Famous Amos. Cari dengan deria bau je senang. hahaha


So Travel Recommends ni berada di dalam kedai Tune Store, yang terletak di antara Famous Amos dan H&M. haaaaa mudahkann.


Tadaaa inilah dia..


Disebabkan dah booking online, so korang boleh terus pickup je pocket wifi.


Yeayyy I got mine. Anda bila lagi?


Sejurus tiba sahaja di Phuket, terus on pocket wifi. Dan ternyata tidak menghampakan. Laju dan coverage terrbaik!


Antara apa yang ada di dalam bag pocket wifi:

- Trouble Shoot 
-USB
- Universal adapter (such a good move! not all pocket wifi companies provide this)


Sambil berplane spotting, of course kita kena turn on wifi jugak!


Okay dah dapat gambar cantik ada plane kat belakang haruslah terus update! Nasib ada Travel Recommends! Tak perlu tunggu hotel dah untuk post gambar hihi.

Selepas dah pulang ke Malaysia, korang boleh drop je Travel Wifi korang di dalam box ni. Senang! Tak payah beratur semata-mata nak pulangkan. I like!

So apa tunggu lagi, dapatkan Travel Recommends sekarang! Dia tengah buat promo gila gila tuuu. Boleh pergi website dia sekarang!





This article is written in collaboration with Travel Recommends. Thank you Travel Recommends!

No comments:

Post a comment