Wednesday, 10 April 2019

Warna Warni Buffet Ramadhan di PICC 2019


Assalamualaikum. Tidak lama lagi kita akan menyambut Ramadhan.


Sudah semestinya juadah berbuka puasa ditunggu-tunggu. Menu berbuka apa yang korang teringin nak makan? Masakan kampung? Western? Arab? Atau semua sekali?

Kalau jawapan korang SEMUA SEKALI, korang harus berbuka di WARNA WARNI @ PICC (PUTRAJAYA INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE) sebab macam-macam ada!


Harga Ramadhan buffet juga berbaloi.

Dewasa RM 98.00 
Kanak-kanak RM 49.00

Apa yang lebih istimewa, sebanyak 30% discount diberikan kepada sesiapa yang booking sebelum 30 April 2019. Harga selepas diskaun ialah :

Dewasa RM 68.60
Kanak-kanak RM 34.30

Sebarang penempahan boleh dibuat di website mereka :


atau hubungi +60388876186


Menurut Chef Hamdan yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam industri ini, Restoran Pot & Pan PICC  akan menyediakan lebih 300 jenis hidangan sepanjang bulan Ramadhan ini. Wowww best ni tak sabaarrrrr.

Antara signature dish Buffet Ramadhan Warna Warni PICC kali ini ialah:

Tandoori Roasted Lamb, Sup Belut, Baked Sea Bass Fish with Rock Salt, Puyuh Goreng Berempah, dan lain-lain!

Baked Seabass Fish with Rock Salt


Yang ni memang sedap, in fact sambil type ni pun rasa terliur je mengenangkan kesedapannya!

Burung Puyuh Berempah


Yang ni memang ditunggu-tunggu orang ramai sebab sedap dan rangup!

SELERA PANTAI TIMUR


Suka make nasi kerabu nge nasi dage? ado belako! 




Nasi dagang





Laksam pun adaaaa

Aneka Lauk 



Nasi Arab





Nasi arab ni pun ada pelbagai jenis dan secukup rasa!


SALAD


ANEKA PENCUCI MULUT

Selain makan makanan yang berat, sudah pastinya terdapat pelbagai jenis pencuci mulut. Antaranya ialah kek, kuih muih dan lain-lain.



Station apam balik



Station lempeng/pancake



Station putu piring. Nyummy!




Cake





Aneka kuih dan cake


Station ABC pon adaaa


Terdapat juga pelbagai jenis minuman yang disediakan!

Kenapa perlu pilih PICC sebagai destinasi berbuka puasa untuk 2019?

# Kemunculan Batman Malaysia khas untuk si kecil




Pada tahun ini, pihak PICC membuat "extra miles" untuk menarik minat si kecil yang hadir untuk buffet ramadhan dengan mengadakan kemunculan Batman Malaysia! Pasti si kecil teruja untuk berjumpa Batman!

# Kemudahan Ruang Parkir Dan PERCUMA

Untuk pengetahuan korang, parking di PICC adalah PERCUMA, dan banyak disediakan!



# Kemudahan ruang Solat berserta Imam untuk Maghrib, Isyak dan Terawih


Surau untuk bersolat juga ada dan terletak berhampiran Restoran Pot & Pan. Istimewanya, imam untuk solat terawih juga ada jadi anda tidak perlu rushing untuk ke masjid terdekat bagi menunaikan solat terawih!

# Pengunjung bakal dihiburkan dengan persembahan tradisional Ghazal oleh ASWARA dan juga bacaan Ayat Al-Quran oleh Ustaz Syed Omar secara LIVE 

# Harga yang sangat berpatutan

Jangan lupa dapatkan harga diskaun 30% 

Dewasa RM 68.60
Kanak-kanak RM 34.30

Sebelum 30 April 2019. Sebarang penempahan boleh dibuat di website mereka :


atau hubungi +60388876186

# Berkonsepkan Bazaar Ramadhan 


Kenapa konsepnya Bazaar Ramadhan? Sebabkan terlalu banyak pilihan makanan yang boleh dicuba. Makan sampai puasssss. 

Cuma yang bezanya ialah, harganya bayar sekali sahaja! Berbaloi-baloiiii.


INFO TAMBAHAN:

Untuk pengetahuan semua, Bubur Lambuk akan diberikan secara PERCUMA pada 6 Mei 2019 pada pukul 4.30 pm sehingga 5.30 pm di tingkat Mezzanine, PICC.

CAN'T WAIT FOR THIS RAMADHAN!
SELAMAT BERPUASA GUYS! 




No comments:

Post a comment