Monday, 6 May 2019

Promosi Buffet Ramadhan di Atmosphere 360, KL Tower





Hi semua! Hari ini hari pertama bulan Ramadhan. Ingin mencari destinasi berbuka puasa di bulan Ramadhan ini? Tetapi mahukan keunikan dan ingin merasai pengalaman baru?



Jom kita rasai pengalaman berbuka puasa secara ekslusif di restoran berputar yang terletak pada ketinggian 282 meter, dan juga merupakan antara restoran yang tertinggi di seluruh dunia!

Apakah restoran yang begitu unik itu? Tak lain tak bukan, sudah tentunya 
Atmosphere 360, Menara Kuala Lumpur!


Sebut sahaja nama restoran ini sudah pasti ramai mengetahui bahawa restoran ini bukan calang-calang restoran. Ia merupakan restoran mewah dan ekslusif yang sering dikunjungi oleh VVIP di dalam dan di luar negara! Bukan sahaja itu, ramai juga memilih restoran ini sebagai destinasi makan malam romantis (romantic dinner) bagi menyambut ulang tahun perkahwinan. 


Ruangan makan VVIP. Setting yang sangat eksklusif!

Dulu, dae pernah survey untuk candle light dinner di sini, tetapi harganya almost RM 300 per person! 


Tetapi khas untuk anda, restoran Atmosphere 360 pada tahun ini akan mengadakan Buffet Ramadhan buat julung kalinya dengan harga yang sangat-sangat berpatutan!

HARGA BERBUKA PUASA DI 
ATMOSPHERE 360, KL TOWER

Harga Buffet Ramadhan tahun ini ialah
RM 232 untuk 2 orang

Diskaun 50% untuk 30 tempahan pertama
Diskaun 40% untuk 30 tempahan seterusnya 
Diskaun 30% untuk 40 tempahan seterusnya


Jadi seorang cuma perlu membayar RM 116 sahaja! 
THIS IS INSANE! THIS IS SO WORTH IT! YOU BETTER GRAB IT NOW! I CRYYYYYY SEBAB HARGA DIA MEMANG SANGAT BERBALOIIIII.

Dengan harga RM 232 untuk dua orang, anda boleh dapat macam-macam hidangan! Apa yang penting ialah hasil jualan restoran ini akan didermakan kepada rumah anak yatim.


240 JENIS HIDANGAN YANG DISEDIAKAN

Menurut chef, pada tahun ini mereka akan menyajikan 240 jenis hidangan istimewa untuk anda! 


Jom kita lihat apa yang akan dihidangkan sepanjang bulan Ramadhan pada tahun 2019 ini. Tahun ini konsepnya lebih kepada Melayu tradisional, tapi jangan bimbang, sebab memang macam-macam adaaa! Jom tengok apa yang disajikan 



Sayur, ulam dan salad




Terdapat pelbagai jenis seafood...





Sushi!



Pelbagai jenis buah-buahan.


Kambing golek! Nyummyyy




Makan kambing golek mesti kena pair dengan nasi arab baru la ngam.. Sedaappppp


Pelbagai jenis lauk Melayu




Ada juga sudut untuk vegetarian


Aneka kuih muih



Sate!



Udang, sotong, ikan bakar. Nyummmyyy

Eh banyak la makanan dia, tak terkira banyaknyaaaa dan jujurnya memang makanan dia semua sedap-sedap. Terbaikkkkk


Sambil makan sambil melihat pemandangan yang cukup indah di atas langit. Best sangat tauuuu I love it so much! Best ni kalau dapat berbuka dengan pasangan. Romantis sangattt


REDUCE FOOD WASTAGE CAMPAIGN

Tetapi jangan khuatir, meskipun mereka menyajikan 240 jenis hidangan, seiring dengan kempen “Reduce Food Wastage” maka tiada lebihan sisa makanan yang akan dibuang begitu sahaja. Mereka akan menyajikan hidangan mengikut jumlah booking pada hari tersebut. Oleh itu, anda digalakkan untuk book terlebih awal bagi membantu chef menganggarkan kuantiti yang perlu disediakan!

LIVE COOKING

Selain itu, pada tahun ini, mereka juga akan mengadakan Live Cooking di mana makanan akan disediakan berdasarkan permintaan pengunjung semasa berbuka di sana. Bukan sahaja anda berpeluang untuk melihat makanan dimasak secara live, malah anda juga dapat hidangan panas, “fresh from the oven” gituu di samping dapat mengurangkan pembaziran! Good job Atmosphere 360!



Jadi boleh pilih je nak suruh bakar kan apa. Dia boleh tolong bakarkan on the spot! Nak sotong? Udang? Semua adaaaa. 


HALAL CERTIFIED RESTAURANT

Untuk pengetahuan anda, Atmosphere 360 telah diiktiraf HALAL oleh JAKIM dan mereka turut mendapat anugerah BESS RESTAURANT (Bersih, Sihat, Selamat)

Jadi tak perlu bimbang sebab restoran ini memang terbaik!




Thank you kak Eliey sayang kerana menjemput Dae! Love you kak Elieyyyyyy, semoga dimurahkan rezeki!


KEMUDAHAN DI KL TOWER 



Antara kemudahan yang disediakan oleh Atmosphere 360 ialah sudah pastinya tandas yang sangat eksklusifnya itu. Haha I love the toilet! 

Selain itu, mereka juga menyediakan surau jadi anda boleh lah solat di surau yang disediakan.

KAUNTER ZAKAT

Apa yang lebih menarik ialah, pada tahun ini, pihak Atmosphere 360 telah mengambil inisiatif untuk membuka kaunter zakat di restoran ini sendiri, jadi sesiapa yang ingin menunaikan zakat boleh lah berbuat demikian semasa menikmati berbuka puasa di sini. Bagus kannn?

LIVE GHAZAL

Anda juga kini boleh menikmati makanan sambil disajikan persembahan Ghazal secara live!




SKYDECK KL TOWER



Sekiranya anda bukan seorang yang gayat, jadi anda boleh melanjutkan langkah anda ke Skydeck di KL tower dan ambil gambar posing maut begini!! Hahaha

So apa tunggu lagi, marilah kita berbuka puasa di Atmosphere 360 sekarang!!

Layari www.atmosphere360.com.my 

atau hubungi :

Abdul Salam https://www.wasap.my/+60126604370 

Bob https://www.wasap.my/+60126604373 


Shikin https://www.wasap.my/+60126604375 

Susan https://www.wasap.my/+60126202052 

Boleh baca pengalaman saya sendiri berbuka di Atmosphere dengan klik link di bawah :

Berbuka Puasa di Atmosphere 360

3 comments:

  1. Waktu malam memang sangat cantik berbanding siang bila lepak kat Atmosphere 360 KL ni

    ReplyDelete
  2. This article is wonderful. By the way, we would like to let you know about our company: Premium Travel Vietnam is a professional, leading tour operator based in Da Nang city – central Vietnam. Our office is at 21/18 Che Lan Vien, Ngu Hanh Son Dist, Da Nang city. We have been in the tourism industry for many years and with a comprehensive experience in this field, we are proud to be one of the best travel agents in Da Nang in particular and in Vietnam in general. Everyday,we provide tourists with local tours to all tourist sightseeings in central Vietnam such as many historical sites of My Son Holyland, Hoi An ancient town, Hue ancient capital, Demilitarized Zone, Phong Nha National Park. As you know, Da Nang is a beautiful city and it is known as the best and the most liveable city in Vietnam. Last year in June, The Sun Group built Golden Bridge on the summit of Ba Na Hills. Since then, this spot has been attracting thousands of tourists all over the place to come to admire it. Thus, Ba Na Hills becomes a place you must visit when you come to Da Nang. For this reason, we organise Golden Bridge Ba Na Hills Tour . If you want to know more about this tour, kindly contact us at premiumvietnamtravel@gmail.com or whatsapp us at 0084979613777. We are very pleased to serve you and be a reliable partner to you. Besides, central Vietnam is also well known for its long lasting culture, diversified cuisine, friendly people, amazing landscapes and national parks. Of which is Phong Nha National Park. Everyday, Phong Nha Pioneer Travel organizes tour to Phong Nha cave and Paradise cave Phong Nha and Paradise Cave Tour .This tour is specifically designed for those to want to adventure the spectacular sceneries of beautiful mountain and amazing landscape of Phong Nha National Park. Let’s uncover the hidden charm of Phong Nha Park with Phong Nha Pioneer Travel. For more details, please contact us at phongnhapioneer@gmail.com or whatsapp at 0084979613777. We are honor to serve you.

    ReplyDelete