Sunday, 7 July 2019

Review Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser

Hi semua! 


Baru-baru ini, I ada dapat a marine collagen skincare called Kiseki Japan which is founded by Cecil, a local entrepreneur! Interestingly, Kiseki means Miracle in Japanese! The product that I dapat ialah Marine Collagen Facial Cleanser, which is imported straight from Japan and don’t worry guys, sebab it is also available in Malaysia! Yahooo!



Well of course the first thing to do before you buy, or use any products is you have to do a little research about their background kan? So I did mine and I am happy to tell you guys that this product ada kelulusan KKM and diorang also ada dapat sijil kelulusan oleh Kementerian Kesihatan di Jepun! Hebat bukan? 


Kalau korang nak tahu, Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser ini merupakan pembersih muka kolagen laut yang pertama di Malaysia. 

Bahan-bahan di dalam Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser  ini :

Cleanser ini diperbuat dari bahan yang unik seperti kolagen dari sisik ikan Talapia, Royal Jelly dan 10 jenis bunga serta ekstrak herba. Cleanser ini juga tidak mengandungi sebarang paraben, mahupun pewarna tiruan, so it is all natural! 



Siapa yang Memerlukan Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser?
  • Kulit kusam dan gelap
  • Kulit berminyak dan kombinasi
  • Sentiasa berada dalam bilik yang beraircond
  • Kulit yang mempunyai masalah penyerapan skincare
  • Kulit yang mempunyai masalah blackhead
  • Kulit berjerawat 
Kelebihan Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser :

In simple words, kelebihan produk ini ialah :
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Kulit menjadi lebih moist dan hydrate
  • Kulit menjadi lebih bersih dan lebih cerah
  • Makeup kelihatan lebih baik dan bertahan lebih lama
  • Menyegarkan kulit dan kulit tidak berminyak lagi selepas dicuci
  • Membantu untuk awet muda dan memperlahankan pengusiaan
  • Membantu untuk menampakkan kulit glowing



Unboxing : 

So jom kita unbox dulu. Tak sabar dah nak guna niii







yeayyyyy! Can't wait to use it!



Cara menggunakan Soap Bar Cleanser :




Step 1: Masukkan cleanser soap ke dalam mesh cover (ada di dalam kotak Kiseki Japan Marine Collagen Facial Cleanser), lalukan di bawah air and rub it with your hands untuk jadikan buih



Step 2 : Sabun muka dengan foam yang dihasilkan 



Step 3 : Basuh muka dengan air yang bersih



Step 4: Lap muka dengan tuala yang kering dan bersih.
Step 5 : Basuh mesh cover dan keringkan untuk penggunaan kemudian hari.

RESULTS AFTER THREE DAYS :


Apa yang bestnya ialah, kulit ternyata lebih cerah, parut pun semakin pudar dan rasa lebih moist berbanding sebelum ini. I am actually amazed sebab wow cepat juga effect dia! I sukaaaa. Memang berbaloi sangat! Sangat sesuai untuk yang nak fast result! 

Sebagai seorang traveller yang sering travel ke negara musim sejuk, musim panas, dan sebagainya, produk ini sangat bagus digunakan. Bayangkan, orang Jepun sendiri bila datang ke Malaysia, mereka akan borong sabun ini tau! Jadi, jangan khuatir, kerana ini merupakan antara produk yang baik untuk digunakan samada di rumah mahupun ketika travel. 


Oh ye, khas untuk followers dae, korang boleh gunakan promo code MISSDAEKISEKI untuk mendapatkan RM 20 DISKAUN termasuk Free Shipping di Semenanjung Malaysia. Best kannn? 

Jadi, sekiranya anda berminat untuk membeli, boleh klik link ini:


Follow mereka di :

Video :



Images courtesy of Kiseki Japan

Disclaimer : Results may differ from each individuals.

No comments:

Post a comment