Saturday, 5 October 2019

Vouk Hotel, Penang, keselesaan untuk harga yang berpatutan


Hi semuaaaa. Ada plan untuk ke Penang tapi nak cari tempat yang murah dan selesa untuk menginap? Haaa, korang boleh cuba Vouk Hotel Suites, Penang! Bukan Zouk ye, tapi Vouk haha.


SEKITAR SUASANA VOUK HOTEL, PENANG
Apa yang I suka dengan Vouk Hotel ini ialah, mereka mengambil berat dengan seni reka di dalam hotel itu sendiri. Memang cantik . Reka bentuknya tampak mewah dan eksklusif! Jadi orang tidak akan menyangka bahawa taraf hotel ini hanyalah 3 bintang kerana persis 4 bintang!


 PILIHAN BILIK DI VOUK HOTEL, PENANG 
Terdapat banyak pilihan bilik untuk Vouk Hotel. Antaranya ialah :

DELUXE ROOM TWIN BED

Vouk Hotel Suites - Deluxe Room Twin Bed City View 1

DELUXE ROOM KING-SIZED BED


Vouk Hotel Suites - Deluxe Room King Sized Bed City View 3

DELUXE TRIPLE ROOM

Vouk Hotel Suites - Superior Deluxe 2

EXECUTIVE SUITE


Vouk Hotel Suites - Executive Suite Jacuzzi tub

Vouk Hotel Suites - Executive Suite
All rooms include:
LCD TV (with satellite channels) • Electric kettle • Ironing & ironing board • Coffee & tea making facilities
Bedroom slippers • Private shower and toilet area • Basic VOUK Hotel Suites toiletries and other bath amenities

HARGA BILIK DI VOUK HOTEL, PENANG
Harga berbeza mengikut jenis bilik. Boleh lawati laman web mereka iaitu www.VoukHotelSuites untuk mengetahui harga terkini. Oh ye, sekarang mereka tengah mengadakan sales 30%, boleh check it out now!


 SEKITAR SUASANA BILIK KAMI DI VOUK HOTEL, PENANG
Jadi jom lihat bilik yang disediakan untuk kami! Kami mendapat bilik Deluxe Double, cukuplah kerana kami hanya berdua. Haha

Masuk-masuk je, I was like uuuu I love this room. I love the design, I love the concept! Memang suka sangat! Modern and chic!

Sorry katil dah berkedut-kedut sikit sebab kitorang dah pergi baring untuk try lembut ke tak. Okay lembut, selesa. LULUS! Haha

Istimewanya di sini, mereka menyediakan kerusi urut bersaiz mini! Nampak tak kerusi yang merah tu? Haaa itu lah kerusi urutnya! First time jumpa, and I was really impressed. At least boleh la urut sikit badan, jadi la kan, lagi-lagi lepas dah pergi Escape Theme Park Penang, memang lenguh badan! haha


I love it when they provide iron. Good job!


The toilets were super spotless clean. I love it!


Air mineral disediakan. Perfect!

SARAPAN PAGI DI VOUK HOTEL, PENANG
For those yang ambil bilik dengan sarapan, trust me, this hotel probably serves one of the best meals for hotel breakfast! Memang banyak gila choices diaaaaa! Memang puas hati sangat!!
Cafe dia pun luas dan cantik!


You can do your own porridge


Dim summmm! I love this so muchhh! Jarang la hotel serve dim sum, unless memang hotels yang 4-5 stars laa.


Ada noodle station so boleh dapatkan mee kari. Nyummy!


Hot soya bean pon ada okayyyyy! 



Varieties of food!


Putu mayam, thosai


Yogurt



You can choose omelette, scramble eggs and sunnyside!


And more food! nyummy!

 REVIEW VOUK HOTEL, PENANG 

Overall, I am super satisfied dengan Vouk Hotel Penang. Of course, happy tummy happy me! Hahaha. Let me list down apa yang best di sini :

1. The room is really cosy, very clean, with a touch of modern and chic design!
2. I love the additional kerusi urut kat dalam bilik. Memang sangat bergunaaaaa! 
3. The staffs were friendly. Agaknya orang Penang mmg friendly kot hahaa
4. Location dia memang convenient la, di tengah-tengah bandar.
5. Sebelah vouk hotel penang ada starbucks, kebetulan pula time tu sale Merdeka, uish dapat Buy 1 Free 1 air starbucks okayyyy haha
6. Free guarded parking. Di jaga oleh pengawal keselamatan. Acik tu friendlyyyyy
7. Kalau ambil breakdast memang berbaloi sebab ada pelbagai pilihan!
8. Diorang ada provide complimentary shuttle service to selected location. So good!


shuttle-servicev2d

Cuma things you need to consider :

1. Deposit dia RM 100, but you will get it back time check out
2. Disebabkan berada di dalam bandar, a bit jam la, so lebih baik jalan kaki je untuk food hunt

Overall, I am super satisfied with this place. Totally recommended bila datang ke Penang!


INFO VOUK HOTEL, PENANG

Address: Vouk Hotel, Penang,
57-G-3, Mansion One, 
Jalan Sultan Ahmad Shah, 
Georgetown, 10050 George Town, Penang
Phone: 04-370 8333

No comments:

Post a comment