Wednesday, 15 May 2019

Naan Lounge, naan cheese terbaik

May 15, 2019 2

Hi korangg! Mencari restoran pakistan yang menyajikan roti naan yang paling sedap di duniaaa?? Korang suka makan cheese leleh yang boleh ditarik baik punya?? Haaa korang boleh cuba Naan Lounge!

Naan Lounge merupakan restoran pakistan yang menyajikan makanan-makanan istimewa khas dari negara Pakistan. Mereka pakar dalam pembuatan roti naan, dan macam-macam jenis naan ada! Jom kita terjah Naan Lounge ni sempena berbuka puasa ni!

Alamat : 
Naan Lounge, 
Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7, 
40000 Shah Alam, Selangor

Google Map : Naan Lounge



Lokasi Naan Lounge ini tidak sukar untuk dicari. Korang waze atau guna map je, pasti akan sampai


Menggabung dua lot kedai, restoran Naan Lounge boleh memuatkan seramai 120 - 160 orang dalam satu-satu masa.



Mereka sedang membuat penyediaan untuk kambing bakar!



Warna, warni, di aidilfitri. Eh puasa laa hihi


Wahhhh nampak tak kambing tu? Tak sabbbbarrrrr. Tapi kena tunggu dah nak dekat berbuka baru dia akan membuka foil tu.


Kurma yang disediakan


Lauk-lauk dah ready. Macam-macam jenis kuah ada.


Nasi biryani 


Makanan pakistan yang bernama Aloo Gobi


Chicken Masala


Dhaal


Ayam Tandoori


Roti naan cheese! Tak sabar nak makan yang niiiii




Uishhh tengok cheese dia memang padu beb! Tidak kedekut cheese,  boleh ditarik-tarik, roti naan isinya tebal tidak seperti sesetengah kedai yang buat roti naan nipissss je. Okay iolz tak sabarrrr


Sudut air. Yang hijau tu air pudina. Pastinya refreshing!

Dalam 6.40, kambing yang telah dibakar pun tibaaa.



Uisshhhh just look at that! Kecuq ayaq liuq cheqqqq

Azan berkemundang, mari la kita berbukaaa


Pelbagai jenis roti I ambik. Memang sumpah sedap gilaaaa. Roti naan garlic dia padu, roti naan cheese dia pun paduuu. Aaaaaa sedap bak hang!


Tengok cheese dia boleh ditarik-tarik!!!


Rakan blogger lain yang turut join. Tengok cheese tuu di tarik-tarik uissshhhhh


Budak-budak pun seronok makan roti naan cheese! Ramai yang tambah! Memang sumpah sedap gilaaaa


Bukan sahaja roti naan cheese ada, malah, roti naan nutella pun ada! Aaaaa craving sambil menulis niiiii!!!


Tadaaaa roti naan nutella dari Naan Lounge.


Macam biasa, dia tak kedekut letak nutella banyak-banyak. Memang paduuuuuuuuuuu

Apa lagi, korang wajib datang ke Naan Lounge untuk rasa naan yang sedap gila ni. Tak akan menyesal sebab memang memang sedap. Haa nampak tak puji melambung-lambung ni sebab dae sendiri dah pergi dan rasa. 

Sempena puasa ini, mereka turut menyediakan buffet Ramadhan.



Harga buffet 

Dewasa : Rm44.90
Kanak-kanak : RM 23.00

Menu  buffet

A)Beryani
B) Steam rice
C) cheese naan
D) plain naan
E) tandoori roti
F) chicken masala
G) lamb keema
H) chicken tandoori
I) dhal tarka
J) alu gobi
K) pakora
L) samosa
M) spring roll
N) kuih kaswi
O) kuih melaka
P) kheer
Q) watermelon
R) nuggets
S) chips
T) salad
U) mint sauce
V) sirap
W) lemon mint
X)Teh tarik
Y) Teh o
Z) kurma

Haaa, macam-macam ada kannn? So kalau korang berminat, boleh je terus walk in atau book jeeeee.


Info Lanjut Mengenai Naan Lounge 

Alamat : 
Naan Lounge, 
Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7, 
40000 Shah Alam, Selangor

Google Map / Waze : Naan Lounge

Masa / Waktu Operasi : Setiap Hari

Sabtu- Khamis: 11.00 pagi - 11.30 malam
Jumaat: 2.15 petang - 11.30 malam

Untuk sebarang pertanyaan sila hubungi 

No: 03-58822910
Facebook : Naan Lounge
Instagram : Naan Lounge




DISCLAIMER : This is my honest review based on my personal experience at that moment. It might be different to your experiences in the future.



Tuesday, 14 May 2019

Sewa Pocket Wifi Roamingman Murah

May 14, 2019 0


Hi semua! Mencari pocket wifi murah untuk dibawa semasa travel? Sudah semestinya anda perlu memilih pocket wifi Roamingman!

Since Dae dah travel ke banyak negara, antara pocket wifi yang best dan mudah ialah pocket wifi dari Roamingman!

SEBAB MEMILIH ROAMINGMAN 



1. Sebab Roamingman menggunakan network 4G! 
2. Pengambilan dan pemulangan device yang amat mudah! Lokasi stor Roamingman juga mudah dijumpai dan terdapat di KLIA dan KLIA2
3. Bateri pocket wifi Roamingman boleh bertahan lama sehingga 12 jam 
4. Pocket wifi boleh dikongsikan sebanyak 5 devices
5. Tak perlu bayar deposit yang membebankan

CARA PENGGUNAAN ROAMINGMAN 



Semasa pengambilan pocket wifi, staff Roamingman akan mengajar kita cara-cara untuk menggunakannya, jadi tak perlu runsing ye. Tapi dae akan kongsikan juga cara penggunaannya.

1. Klik butang "ON"
2. Kenalpasti nama wifi device anda. Boleh check di permukaan pocket wifi  Roamingman.
3. Masukkan password
4. Enjoy!

Mudahkann?

BERAPA HARGA SEWA POCKET WIFI ROAMINGMAN? 

Korang nak travel ke mana? Korea? Jepun? Hong Kong? Indonesia? Haaa, ada lebih dari 138 negara untuk di pilih! Setiap negara harganya berbeza, tetapi apa yang penting, anda boleh dapatkan pocket wifi ini dengan harga semurah RM 12 untuk satu hari! Boleh check gambar di bawah untuk senarai harga, dan juga boleh klik pada gambar untuk direct ke website Roamingman.


DI MANA TEMPAT UNTUK PICKUP ROAMINGMAN DI AIRPORT?

Memandangkan baru-baru ini dae mengambil pocket wifi Roamingman di KLIA2, jadi dae akan kongsikan cara-cara untuk mengambil pocket wifi di KLIA 2 okayyy.


1. Tiba sahaja di KLIA2, pergi ke departure hall.


2. Belok ke kanan dan anda akan melihat restoran Bibik Heritage  dan bertentangan dengannya ialah counter W dan X.


Restoran Bibik Heritage


Jalan sehingga hujung dan belok kiri. Anda akan nampak signboard Roamingman di hadapan anda.


Tadaaa dah sampai. Di sebelahnya ialah kedai urut Santai dan di sebelahnya lagi ialah kedai Telekung Siti Khadijah






Yeayyy I got my wifi!

So this time, I akan bawa pocket wifi Roamingman ke Indonesia pula. Jom kita test kelajuannya di Indonesia!


Tadaaaa, cuba teka saya di mana? Yeee, saya di Pantai Timang, Jogjakarta, Indonesia.

Memang puas hati sangat gunakan pocket wifi Roamingman ini. Walaupun berada di tengah-tengah dunia, masih boleh menikmati internet yang pantas! Thank you Roamingman.

Klik gambar di bawah untuk ke laman web Roamingman :


Atau klik link ini : Sewa pocket wifi Roamingman

Sekian sahaja. Happy travelling guys!

Thursday, 9 May 2019

PNB Perdana Hotel Buffet Ramadhan 2019

May 09, 2019 0

Hi koraaaannngggg. Masih mencari tempat untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan? Apa kata kali ini korang cuba pula berbuka puasa di PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur! 


Pada tahun ini, mereka menampilkan kelainan untuk berbuka puasa iaitu dengan membawa suasana meriah bazar Ramadan.



Jom kita lihat sekitar restoran di PNB iaitu Restoran Binjai


RUANGAN YANG LUAS DAN SELESA



Ruangannya luas dan anda boleh memilih untuk duduk di ruangan dalam ataupun di luar.

SEBANYAK 188 JENIS HIDANGAN YANG DISEDIAKAN


Bagi menyambut kedatangan bulan suci Ramadan untuk tahun ini,  Chef Amran Adnan selaku Eksekutif Chef di sini telah menyediakan sajian bufet beraneka citarasa dengan variasi sebanyak 188 hidangan masakan tempatan yang menjanjikan pengalaman berbeza untuk semua tetamu istimewa yang hadir ke sini!

Para pengunjung pastinya akan berasa teruja dengan sajian menu tradisional melayu di Bazar Perdana sepanjang bulan  Ramadan. 


Apa yang menarik minat dae ialah Nasi Briyani Gam ini memang persis Nasi Briyani Gam di Johor! Jarang dapat tengok nasi briyani yang betul-betul di gam begini di KL!




Menarik dan sudah tentunya lazattt!

Antara signature dish yang ingin ditampilkan pada tahun ini ialah Sup Berempah Binjai, Kambing Golek,  Apam  Balik,  Satay, Aiskrim Goyang, Ais  Batu Campur  (ABC)  dan  juga Murtabak Cheese yang merupakan salah satu menu istimewa semasa berbuka di Restoran 10 Binjai.



Kupang sambal bawang

Ikan tenggiri masak tauchu

Kambing opor bali

Sauteed veggie with mushroom





Yong Tau Fu pon ada tauuu! Besstttt






Aneka buah-buahan




Aneka kuih-muih




ABC dengan pelbagai topping menarik!

RUANGAN OUTDOOR DENGAN ANEKA HIDANGAN SERTA MENU SPECIAL : KAMBING GOLEK


Restoran 10 Binjai turut mempunyai ruangan outdoor yang juga menampilkan gerai-gerai bazar Ramadan yang unik  buat  para  pengunjung  bagi  merasai  suasana  seperti  berada  di  bazar  Ramadan  yang sebenar. 


 Dae suka sangat konsep khemah lutsinar macamni. Cantik sangat lagi-lagi di waktu malam!




Di luar ini lagi macam-macam adaaaaa. Sate ada, roti canai ada, mee ada macam-macam ada! Sama seperti konsep bazaar tetapi lebih eksklusif!




Kambing golekkkk! Nyummy!




Selain itu, terdapat juga ruangan minuman yang pelbagai!







Boleh pilih nak air apa. Yang famous di bazaar boleh juga didapati di sini!






    Haaa, nampak tak betapa banyaknya I ambil untuk makan! Hahaha. Jangan risau, tiada sebarang pembaziran sebab makanan dia semua sedap-sedap! 


Untuk tempahan dan maklumat lanjut:- 

Restoran 10 Binjai 
Harga Promosi:  RM80.00 seorang 
Harga Biasa:   RM98.00 seorang 
Tel:      03-7490 3838  

Bagi mereka yang ingin melihat pemandangan Kuala Lumpur anda boleh menikmati buffet yang sama, tetapi istimewanya di tingkat 39 PNB Hotel KL!

Restoran 39       
Harga Promosi:   RM100.00 seorang 
Harga Biasa:     RM135.00 seorang 
Tel:       03-7490 3939  

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.pnbperdanaonthepark.com



Selamat berbuka puasa dari saya dan chef guyss!